Dit keer in the Spotlight : dreamchaser Nadia, she dreamt it and did it!

MDR 05-12-2016 Uncategorized

“ Casablanca ademt een ongebreidelde levenslust uit. Je kan niet anders dan je er thuis voelen“

Als kind had ik het geluk dat mijn ouders me meenamen naar Marokko. Drie dagen onderweg met een stoet van familie auto‘s. Afstand maar liefst 3.042,9 km. Eenmaal aangekomen in Algeciras konden we vanaf de boot de havenstad Ceuta zien. Daarachter bestemming: Marokko.

Toen ik er later elk jaar naartoe ging voor de zomervakantie‘s, nestelde Marokko zich voorgoed in mijn hart. Ik wou graag in Marokko blijven, maar het doel van de meeste marokanen is toch naar Europa? En ik wil van Europa naar Marokko? Het idee om naar Marokko te verhuizen bleef me door de jaren heen achtervolgen, nu moest ik gaan onderzoeken of ik van deze droom werkelijkheid kon maken.

Ik begon bij het internet, Mr Google. Ik typte in  “werken in Marokko“, er kwamen verschillende projecten en bedrijven naar voren. Na veel hebben gelezen kwam ik op de website van Maroc At Work terecht.

Dit bedrijf  had mijn interesse gewekt; de omschrijving die bij mij bleef hangen was:  “Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Opbouwen van een carrière in een omgeving met een betere kwaliteit van leven?  Kom dan werken in Casablanca“.

Ik bedacht dat ik twee dingen kon doen, actie ondernemen of het laten bij een mooie droom. Ik besloot het eerste te doen. Vanuit het koude kikkerlandje besloot ik te reageren op de vacature Klanten Service Medewerker.  Ik stelde een mail op en stuurde mijn cv en motivatie naar info@marocatwork.com

Nu was het afwachten op een reactie. Na twee dagen had ik een antwoord in mijn mailbox afzender Maroc@work. Ik werd uitgenodigd voor een telefonisch sollicitatie gesprek. Ik beantwoorde de mail met een geschikte datum en tijdstip dat ik bereikbaar zou zijn. Twee dagen later werd ik gebeld door een medewerker van Maroc At Work voor een kennismakings- /sollicitatiegesprek.

Het gesprek verliep goed en we spraken af dat ik de online testen zou maken. Het ging  om een taaltest (Nederlands, Engels), en een klantenservice test. Uitslagen hiervan en het sollicitatie gesprek zouden bepalen of ik de baan zou krijgen. Er zou daarna contact met mij opgenomen worden door de HR manager van het bedrijf waar ik voorgesteld zou worden. Enkele dagen later zag ik op mijn telefoon het netnummer van Marokko. Erg zenuwachtig nam ik op met Salaam Alaykoem, aan de andere kant van de lijn opgewekt Goedemorgen Nadia! Het tweede contact was met de mededeling dat ik was aangenomen. De zenuwen werden nogmaals opgewekt. Verhuizen van Nederland naar Marokko!!! Hoe regel je zoiets?

De eerste stap voor mij was om het thuis te vertellen. Ik ben de middelste dochter thuis. Ik heb een oudere zus en een zusje. Het vertellen dat ik een nieuwe baan heb was simpel maar de locatie was iets lastiger. Verdrietig waren ze dat ik zo ver ging wonen, maar ze stonden 100% achter mijn keuze. Daar begon het inpakken. Hoe pak je 27 jaar in? Waar begin je en wat kan je niet achterlaten? Tijdens het inpakken spiekte me moeder af en toe mijn kamer in en liep ze verdrietig weg. Ik kreeg gedurende dag berichtjes via de ap van mijn moeder; wat ik nodig gehad van de huishoudwinkels? Mijn antwoord was mama alles is verkrijgbaar in Marokko, haar antwoord: ja maar de kwaliteit van Nederland is beter!

Na een maand van voorbereiding, afsluiten van zaken in Nederland kon mijn avontuur dan eindelijk beginnen. Mijn spullen en kleren zijn verstuurd met een Transportservice.D e laatste spulletjes konden in mijn koffer.

Daar stond ik dan afscheid te nemen van mijn familie en vrienden, bij elke groet zijn er tranen gevallen. Ik kreeg cadeaus met persoonlijke herinneringen mee om ze niet te vergeten. Mijn antwoord naar hun was: Marokko ligt op drie uur vliegen, kom langs!

Na een maand vakantie te houden in de stad waar mijn moeder vandaan komt, kon mijn leven in Casablanca beginnen. Zoeken na een woning was niet nodig, begeleiding vanuit Maroc At Work was geregeld. Een leuk appartement in een leuke wijk, ik voelde me veilig en enthousiast in mijn nieuwe woning. De volgende dagen liep ik wat rond in de stad, ik voelde me al snel thuis in Casablanca, ook al is het een miljoenenstad.

In Casablanca lijkt het alsof er voor iedereen een wijk op maat bestaat. Bovendien heb je er een bruisend avondleven en een enorm aanbod aan culturele en sportieve activiteiten. Ik had het gevoel dat de stad elke dag een nieuwe verrassing voor mij in petto had. Waar ik ook van hou, is de levenslust die er heerst. Bij ons is het zondags soms dood, maar in Casablanca niet. Iedereen komt dan op straat om de laatste dag van het weekend uitbundig te vieren: in de gezellige oude Medina-Souks van Bab Marrakech, op een terrasje in Ain Diab of in het mooie Morocco Mall.

Ik kon in Casablanca aan de slag als Klantenservice Medewerker, vanuit die functie zouden er doorgroei mogelijkheden zijn. Ik werd om maandag 9:00 uur stipt opgehaald voor mijn eerste werkdag op een kantoor in het zonnige Maârif. Ik kreeg een rondleiding in het pand. Mensen van verschillende culturen en afkomst spraken verschillende internationale talen. Na mijn rondleiding was het tijd voor het inleveren van het papierwerk. Na het volgen van de training gingen mijn trainingsgroep en ik “de kweekvijver in“. Wij mochten het werk gaan uitoefenen, na enkele weken konden wij dan zelfstandig service bieden aan de klanten.

De inhoud van mijn baan is interessant, mijn collega’s des te meer: het zijn jongeren en ouderen uit heel Europa. We genieten volop van de voordelen van een internationaal bedrijf én van de charmes van het Marokkaanse werkleven. We hebben bijvoorbeeld meer dan een half uur lunchpauze dus kunnen we in de middag voor de prijs van ongeveer twintig dirham genieten van een heerlijke Taijne in een gezellig restaurantje in de buurt.

Mijn advies aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging of een avontuur, pak je kans om het mooie Casablanca te leren kennen. Neem contact op met Maroc At Work Recruitment het internationaal bedrijf in het hart van Casablanca.

Tot snel!

Nadia