Blog

In welke stap zit jij?

Posted on

Maroc at Work maakt gebruik van een model om kandidaten inzicht te geven in de fasen die men ervaart als men naar het buitenland emigreert. Het model is gebaseerd op ervaringen van reeds vertrokken kandidaten. Het model omvat informatie, checklijsten en duidelijke tips. Dit helpt kandidaten niet alleen bij het voorbereiden voor het vertrek, maar ook tijdens het verblijf in het buitenland.

Het is belangrijk dat de verwachtingen helder zijn, waardoor men bewuster keuzes kan maken. Als in een van de fasen, gevoelens van onbehagen of heimwee, wordt genoemd, zal men zich op het moment dat men zich in die situatie bevindt, daarin gesteund voelen. Het is herkenbaar. Kandidaten zijn daardoor minder snel geneigd om op te geven of terug naar huis te gaan. En natuurlijk is een tevreden werknemer een productieve werknemer. Ook zal de intergratie makkelijker verlopen.

Bewustwording

De zoektocht naar antwoorden op vele vragen. Waarom wil ik de stap naar het buitenland maken? Waar wil ik werken? Wanneer ga ik verhuizen en hoe ga ik dat doen? Met welke zaken moet ik rekening houden?

Ik ben er klaar voor

Yes… Ik heb het gedaan! Ik ben echt verhuisd en met mijn nieuwe baan begonnen. Nieuwe vragen en twijfels, komen om de hoek kijken. Is dit wat ik ervan verwachtte? Voel ik me veilig? Ben ik financieel onafhankelijk? Heb ik last van heimwee?

Duidelijkheid

Ik leef in mijn nieuwe Comfort Zone. Wil ik in dit land blijven? Waar zie ik mezelf over een jaar?

Burgerschap

Je kunt jezelf nu een Wereldburger noemen. Wat wordt mijn volgende stap?

Read more

Onze service begint waar die van anderen eindigt.

Posted on

Every adventure requires a first step​

Nadat ook wij een Marokko avontuur hebben ervaren, waren wij het er snel over eens – iedereen om ons heen overhalen om hetzelfde te gaan doen, want wat is het een verrijking om te ontdekken dat Marokko ons zoveel te bieden heeft. Gedreven door een enorm enthousiasme hebben we besloten onze handen ineen te slaan en ons als doel gesteld om de stap naar Marokko voor iedereen toegankelijker, veiliger en leuker te maken – dus ook echt voor iedereen die de wens heeft om een fantastische werkervaring in het buitenland op te doen.

Kende je voorheen Maroc4All, Maroc-Recruitment en Connect2Ness? Sindskort zijn we Maroc@Work. De naam zegt het al, wij houden ons bezig met werken in Marokko.

De partners van al deze bedrijven zijn samengegaan omdat wij de visie hebben dat je niet alles alleen kunt. Samenwerken op verschillende gebieden brengt je verder. Ons doel is om kandidaten dezelfde fantastische buitenland ervaring te bieden die we zelf hebben gehad. Met natuurlijk alle ups en de downs die daarbij horen, alleen zorgen wij ervoor dat je niet alle downs die wij hebben ervaren meemaakt. Wij geloven in de persoonlijke verrijking die deze kans je kan bieden. Door de samenwerking kunnen we onze kandidaten een totaal pakket leveren. Begeleiding naar het nieuwe land, een leuke baan, het bieden van woonruimte en het helpen met het opzetten van een sociaal netwerk.

Onze service begint waar die van anderen eindigt.’

Read more