Het Vier Fasen Cultureel Migratie Model

In welke stap zit jij?

Maroc at Work maakt gebruik van een model om kandidaten inzicht te geven in de fasen die men ervaart als men naar het buitenland emigreert. Het model is gebaseerd op ervaringen van reeds vertrokken kandidaten. Het model omvat informatie, checklijsten en duidelijke tips. Dit helpt kandidaten niet alleen bij het voorbereiden voor het vertrek, maar ook tijdens het verblijf in het buitenland.

Het is belangrijk dat de verwachtingen helder zijn, waardoor men bewuster keuzes kan maken. Als in een van de fasen, gevoelens van onbehagen of heimwee, wordt genoemd, zal men zich op het moment dat men zich in die situatie bevindt, daarin gesteund voelen. Het is herkenbaar. Kandidaten zijn daardoor minder snel geneigd om op te geven of terug naar huis te gaan. En natuurlijk is een tevreden werknemer een productieve werknemer. Ook zal de intergratie makkelijker verlopen.

Bewustwording

De zoektocht naar antwoorden op vele vragen. Waarom wil ik de stap naar het buitenland maken? Waar wil ik werken? Wanneer ga ik verhuizen en hoe ga ik dat doen? Met welke zaken moet ik rekening houden?

Ik ben er klaar voor

Yes… Ik heb het gedaan! Ik ben echt verhuisd en met mijn nieuwe baan begonnen. Nieuwe vragen en twijfels, komen om de hoek kijken. Is dit wat ik ervan verwachtte? Voel ik me veilig? Ben ik financieel onafhankelijk? Heb ik last van heimwee?

Duidelijkheid

Ik leef in mijn nieuwe Comfort Zone. Wil ik in dit land blijven? Waar zie ik mezelf over een jaar?

Burgerschap

Je kunt jezelf nu een Wereldburger noemen. Wat wordt mijn volgende stap?

2015 Connect2Ness. All rights reserved.